2009-09-03

Svininfluensa är ett riktigt svineri som grisen är oskyldig till



Det var ett jävla tjat om svininfluensan! Trots att alla vet att den vanligaste dödsorsaken bland män i arbetsför ålder är alkoholrelaterad tjatar både SVT och TV4 om den förbannade svininfluensan och trots att 5 svenskar tar livet av sig varje dag vilket är dubbelt så många som dör i trafiken. Ungar skjuter sig i skallen och ungar hänger sig och andra hoppar framför ett framrusande tåg. Nu när Sverige har fått sitt första dödsfall av svininfluensa är allt bekräftat om att jordens undergång är nära. Idag ger Google 3 150 000 träffar vid sökning på svininfluensa men bara 216 träffar vid sökning på ”självmord ungdomar”. Nu orkar jag inte med det förbannade tjatet om svininfluensan. Nu väljer jag medvetet bort både SVT och TV4 eftersom det finns andra kanaler som jag inte ens visste att jag hade tillgång till. Där visar de bara inslag om andra trevliga hot som man kan leva med; mord och frågesport tex.
Läs mer om såpoperan som heter Svininfluensa

Redundans kallas den typ av information som upprepar redan etablerad information utan att tillföra någon ny. Redundant information kallas därför ibland även överskottsinformation. Sådan information spelar dock en viktig roll i många sammanhang för att förtydliga eller säkra information, men kan också ses som något som tar onödig plats eller utgör oönskad upprepning och bör reduceras bort. Mao! Sluta tjata!

Läs även andra bloggares åsikter om svineriet med grisen:
, , , , ,
.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Stakars grisen, som dessutom inte har livet i behåll efter JUL ... om han har otur.

Sjuksyster sa...

Hmm... jag tror nog att det hela är en smula överdrivet... men.. man vet ju aldrig. Är även benägen att hålla med dig om att det skrivs ingenting om hur många som tar sig av daga årligen, eller hur många som dör i alkoholsjukdomen eller annan drogsjukdom... Om detta förekommer föga prognoser eller offentliggjorda siffror... i varje fall inte särdeles ofta..

Max Hobstig sa...

I eftertankens kranka blekhet kan man väl säga att det är synd att Räddningsverket, Styrelsen för psykologiskt försvar och Krisberedskapsmyndigheten gått i graven.

Tiomersal sa...

Bara två månader efter kvicksilverförbudet skall alla svenskar få vaccininjektioner med kvicksilver. Efter åratal av kamp mot användningen av kvicksilver i amalgam och i många andra produkter fick vi äntligen ett förbud 1 juni i år.
Men mindre än två månader efter förbudet avslöjar Jönköpingsposten att det nya vaccinet mot svininfluensan kommer att innehålla konserveringsmedlet Tiomersal som är en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver.
Mvh // Grisen

Josef Boberg sa...

Mitt i prick i inlägget ovan, verkligen...


Sommarens sista servitris
Om kyrkhundar